img director chair

TV Produkcija

Danas je TV produkcija jedan od najvažnijih polja na kojima "Alternativa" radi ostvarujući kako profit, tako i svoju društvenu ulogu. Naime, mi u našoj maloj porodičnoj kompaniji smatramo da je od izuzetne važnosti na koji će se način širokim narodnim masama, prikovanim za televizijski ekran, pretstaviti stvarnost. Naš potpis se neće naći iza sadržaja koji su nasilni, neurbani, primitivni, dnevno potrošni...
Bez obzira na veću mogućnost profita na takav način, mi smo se opredelili za umetničke, edukativne, urbane i zabavne sadržaje... Nagrade za to su često samo papirne diplome, tapšanje po ramenu ili iskren osmeh u prolazu. Nama je uz pokriće osnovnih troškova i to dovoljno.

TV serijali

Televizijski dokmentarno-obrazovni serijali su postali dominantan segment produkcije. Ove vrste programa u domaćaoj produkciji ima izuzetno malo, tako da smo već postali prepoznatljivi po njima. Zbog specifičnog načina rada na scenarijima, produkcije i postprodukcije, postali smo prepoznatlji i u inostrasntvu. Odatle i veliki broj međunarodnih priznanja koje smo dobili za produkciju ovakvih sadržaja.

img serijali

Dokumentarni program

Dokmentarni filmovi često nisu prepoznati kao prava vrednost među domaćom publikom. Nisu prepoznati ni među onima koji ih finansiraju, tako da svaki proizvedeni srpski dokmentarac zaslužuje svako poštovanje.
Dokmentarni filmovi su svojevrsne zabeleške vremena u kojima smo živeli, svojevrsna svedočenja o ljudima, pojavama, idejama tih vremena. "Alternativa" se tokom godina trudila da napravi svoje filmske beleške, iz sebi svojstvenog ugla.